Според лунния календар: Направете пролетен детокс за 24 часа.  Пролетта

...
Според лунния календар: Направете пролетен детокс за 24 часа.  Пролетта
Коментари Харесай

Според лунния календар: Направете пролетен детокс за 24 часа


Според лунния календар: Направете пролетен детокс за 24 часа.  Пролетта настъпи и е време за пролетен детокс, ето за какво поглеждаме към календара, с цел да забележим по кое време са етапите на Луната за лунната диета. През април тази година те се падат по този начин, че да можем да детоксикираме организма си преди и след великденските празници. Разбира се, в случай че се храним рационално сред етапите на Луната, ще можем да запазим положителната си форма.

Когато настъпи съответната фаза на Луната, в рамките на 24 часа консумираме единствено плодови и зеленчукови фрешове, билкови чайове, зелен чай, вода. Не са позволени млечни артикули, мед, подсладители, други храни и алкохол.

След като съответната фаза от диетата завърши, значимо е да захраним организма си последователно с домашни бульони, варен картоф, кисело мляко.

По време на очистващите дни е допустимо да почувстваме главоболие. То може да се дължи на детоксикацията или дехидратация, по тази причина е значимо да одобряваме задоволително вода и течности. Някои хора понасят тези дни по-леко, до момента в който при други е допустимо да има зашеметяване. Те биха могли да прибавят към приема на течности по-захарен плод или дребна зеленчукова салата, без да я овкусяват и която да съдържа домати, краставици, свежи подправки, марули, осведоми az-jenata.bg.

Лунната диета ни помага да отстраняваме известна част от водното тегло и токсините. С нея можем да сложим началото на едно по-здравословно хранене, намалявайки последователно потреблението на тестени произведения, солени храни, салами. Билкови чайове, които може да добавите към лунната диета са лайка, мащерка, коприва, мента, маточина.

Ако страдате от някакви болести, преди да започнете лунната диета, се допитайте до доктор дали този разтоварващ режим е подобаващ за вас. Диетата не се предлага за бременни и кърмещи дами.

6.04.2023 година – 07:18 часа – пълнолуние;

13.04.2023 година – 12:53 часа – последна четвърт;

20.04.2023 година – 07:48 часа – новолуние;

28.04.2023 година – 00:08 часа – първа четвърт.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР